คุณค่าทางโภชนาการและประโยชน์ทางการแพทย์ของเวย์โปรตีน Whey Protein: Nutritional and Medical Benefits
Abstract
Whey protein, a milk constituent with a high concentration of essentialamino acids, has been used for a long period as protein source forsportsman or body-builder persons. While the growth of medicaltechnology. The nutritional and medical values in whey protein were foundrapidly and systematically. Numerous animal studies and human studieshad shown promised benefits on medical aspects in some infectiousdiseases, chronic liver diseases or cancer. Hence, medical applications ofwhey protein will be projected as alternative or adjuvant in medicaltreatment.Keywords: whey protein, medical benefit, nutritional benefitDownloads
Download data is not yet available.
Downloads
Issue
Section
Review Article - นิพนธ์ปริทัศน์
License
ลิขสิทธิ์ (Copyright)
ต้นฉบับที่ได้รับการตีพิมพ์ในวารสารนี้ถือเป็นสิทธิ์ของไทยเภสัชศาสตร์และวิทยาการสุขภาพ การนำข้อความใด ๆ ซึ่งเป็นส่วนหนึ่งหรือทั้งหมดของต้นฉบับไปตีพิมพ์ใหม่จะต้องได้รับอนุญาตจากเจ้าของต้นฉบับและวารสารก่อน
ความรับผิดชอบ (Responsibility)
ผลการวิจัยและความคิดเห็นที่ปรากฏในบทความเป็นความรับผิดชอบของผู้นิพนธ์ ทั้งนี้ไม่รวมความผิดพลาดอันเกิดจากเทคนิคการพิมพ์